SASKY Mäntän seudun koulutuskeskus

SASKY logo.

SASKY Mäntän seudun koulutuskeskus on monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa koulutamme nuoria ja aikuisia. Koulutuksemme on nykyaikaista ja monipuolista, perusopetuksessa opiskelijoita on noin 800. Meillä työskentelee noin 80 työntekijää, joista opetustehtävissä 50. Olemme osa SASKY koulutuskuntayhtymää.

Toimimme yhteistyössä alueen elinkeinoelämän ja oppilaitoksien kanssa, mahdollistaaksemme oppilaitoksemme pysymisen ammatillisen koulutuksen edelläkävijänä. Tavoitteenamme on kehittää ammatillista osaamista sekä edistää työvoiman saatavuutta ja kansanvälisiä yhteyksiä.

Mäntän seudun koulutuskeskuksen opettaja Rosanna Hopkins lentokonekoulutusosaston hangaarissa.

Rosanna Hopkins
opettaja

Työympäristöni opettajana poikkeaa hieman tavallisesta, sillä työskentelen lentokoneasentajan koulutuksessa opettaen ilmailualan saloja uudelleen kouluttautuville aikuisopiskelijoille. Työssäni käsittelemme teoria- että käytännöntasolla lentokoneisiin, ilmailuun ja huoltoon liittyviä osa-alueita.

Ei voi sanoa, että olen vain opettaja, sillä työnkuvaani kuuluu myös luovan ja visuaalisen puolen hyödyntämistä kaikessa mahdollisessa kuten markkinoinnissa ja opetusmateriaalin kehitystyössä.

Työssäni koen parhaiksi puoliksi onnistumisen tunteet ja ”ahaa”- elämykset opiskelijoiden kasvoilla. Tällöin opetus ja työ on onnistunut ja oppi on mennyt niin sanotusti perille.Voidaan sanoa, että oppi on mennyt perille viimeistään silloin kun opiskelija korjaa opettajaa. Työyhteisömme on joustava, jossa omaa osaamistaan jaetaan ja kehitetään sitä kautta itseämme eri osa-alueilla. Parhaaksi koen myös jatkuva oppimisen mahdollisuus, sillä ilmailuala tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita.

Olen suorittanut seuraavat koulutukset:

  • Hotelli-, Ravintola- ja Catering-alan perustutkinto (Tampereen ammattiopisto 2014)
  • Ylioppilastutkinto (Tampereen aikuislukio 2014)
  • Lentokoneasentajan osatutkinto A1/A2 (SASKY, Mäntän seudun koulutuskeskus 2020)
  • Konetekniikan insinööri (TAMK, valmistuminen vuonna 2023)

Ulkopaikkakuntalaisen näkökulmasta Mänttä-Vilppulasta on aistittavissa yhteisöllisyys ja hyvä henki, joka näkyy työpaikan ruokalassa käydessään. Mänttä-Vilppula ei itsessään ole tuttua seutua muutoinkuin työpaikkana.

Ihmisillä on paljon urheilullisia harrastuksia, mutta minun harrastuksiini voisi humoristisesti luokitella jatkuva opiskelu sekä lasten jalkapallo- ja jääkiekkotreenit kesät ja talvet.

Me etsimme

Motivoituneita ja yhteistyötaitoisia osaajia eri työtehtäviin tarpeen mukaan. Avoimet työtehtävät ilmoitamme nettisivuillamme.

Me tarjoamme

Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä eri ikäisten opiskelijoiden parissa sekä hyvät koulutusmahdollisuudet. Meillä on mahdollista tehdä opetusharjoitteluja.

Meillä töitä tekevät

Toinen aste Alempi korkeakoulututkinto Ylempi korkeakoulututkinto
Koulunkäynninohjaaja
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Kokki
Järjestelmäasiantuntija
Opinto- ja toimistosihteeri
Opettaja

Yhteystiedot

SASKY Mäntän seudun koulutuskeskus

Virtasalmentie 14, 35800 Mänttä

rehtori Sari Simontaival
Puh. +358 40 640 5655
sari.simontaival@sasky.fi


embed google maps into website